Anonimka: Osemkolesniki povozili slovensko vojsko! – TOPNEWS.si

Anonimka: Osemkolesniki povozili slovensko vojsko!

Anonimka: Osemkolesniki povozili slovensko vojsko!

Uredništvo Topnews.si je danes prejelo novo anonimko o slovenski vojski. Objavljamo jo v celoti:

Ko smo dosegli svojo državo smo se osamosvojili tudi na vojaškem področju, vendar nismo dolgo zdržali, saj smo po dobrih desetih letih po nepotrebnem pristali v NATU. To pa je vojaška organizacija, ki v glavnem samo jemlje in malo daje. Vsaka država pa ima svojo vojsko najbolj za to, da jo brani, če bi bilo potrebno. Mi smo pa iz naše vojske naredili vse drugo, samo ne vojaški sistem, ki bi zagotavljal vojaško varnost slovenske družbe in države. Vojaške stroke ni več, iz vojske so naredili poligon za plačance, za posle pod mizo in za politične prepire.

Trenutno je na obrambnem ministrstvu aktualen razpis za nabavo osemkolesnikov, ki pa jih sploh ne potrebujemo za potrebe vojaške obrambe. Ob vseh tegobah slovenske vojske in celotnega obrambnega sistema je pa res najmanj potrebno kupovati nove probleme. In potem imamo razne novinarje, kot je teolog Dejan Karba, ki ponovno vidi edino rešitev za nastalo izjemno slabo stanje vojaške obrambe, oziroma za porazno stanje slovenske vojske, samo v vsevednem »obrambnem strokovnjaku« obramboslovcu Klemnu Grošlju in v njegovi beli knjigi.

Karba kar naprej vsiljuje namišljenega »strokovnjaka« Grošlja, ki nikdar ni bil zaposlen niti v upravnem delu obrambe, kaj šele v slovenski vojski. Strokovnjak pa je samo nekdo, ki ima določeno posebno znanje, ki ga dalj časa uporablja pri delu na tem področju in ki ima odlične rezultate pri tem svojem delu. Nič od tega navedenega pa ne obramboslovci in ne Grošelj nimajo na vojaškem področju. Vso »vedenje« z vojaškega področja je Grošelj strnil v javni protest, da je doseg nabavljenih brezpilotnikov večji kot pa ima SV zmožnosti uničevanja ciljev. Kaj tako butastega in nestrokovnega pa že dolgo ne. To je, kot, da bi človeku očital, da vidi dlje kot vrže kamen. In takšen »obrambni strokovnjak« nam bo pa sedaj z neko »belo knjigo« reševal vse kar so obramboslovci v 27 letih zašuštrali v vojski in v državi.

To, da je danes glavna tema slovenske vojske nabava 56 kolesnikov za 200 milijonov evrov je grozno. Ob tem, da teh kolesnikov danes sploh ne potrebujemo za našo vojaško obrambo. Sistemske rešitve s strani odgovornih v državi za vzpostavitev učinkovite in poceni vojaške varnosti države pa ni. Ob teh poklicnih vojakih –plačancih, je vojska že 4 leta ocenjena z negativno oceno in vsako leto bo še slabše, s še več problemi. Ko pa samo pogledamo kdo je in kdo je še pred kratkim bil na čelu slovenske vojske nas pa je lahko za vojaško varnost države še bolj strah.

Sedanji načelnik GŠ Andrej Osterman je služil vojaški rok JLA v Šentvidu, nato je bil samo na papirju rezervni častnik pehote razporejen v TO. Kako je lahko končal pravo ne vemo, nikdar ni delal kot pravnik, vemo pa, da je kar nekaj let v času Jugoslavije bil zaposlen v najbolj režimski komunistični ustanovi, to je v Službi državne varnosti v centru v Kranju in nato do jeseni 1991 še v VIS. Čeprav Janša in SDS vsepovsod iščeta in križata »udbovce«, oziroma pripadnike politične policije Jugoslavije, še zmeraj veselo ščitita Ostermana, ki je danes najbolj odgovoren za porazno stanje vojske in se ga pogosto videva na SDS procesijah. Se pravi, ko Janši ustreza »udbovec« na kakšni poziciji ni nič narobe, drugače jih pa upokojene vlači po sodiščih ali pa jih celo izkopava iz grobov.

Pred Ostermanom je bil strup za slovensko vojsko Dobran Božič, po poklicu kemik, navdušenec nad vsem kar je ameriškega, in ki se je do zaposlitve v TO leta 1993 pisal Prentoski, po očetu Makedoncu. Očitno je za nevsakdanjo kariero v SV do mesta načelnika GŠ, bilo potrebno se odreči priimka po očetu. Dobran Prentoski je po srednji šoli služil vojaški rok JLA v enoti RKBO. To je rod vojske, ki nima opravka z bojevanjem ampak z nadzorom, z zaščito in z dekontaminacijo pred kemičnimi in biološkimi sredstvi. In takšen pedigre iz služenja vojaškega roka v JLA je bil dovolj, da se je Dobran pri 29 letih leta 1993 zaposlil v TO in nato ekspresno prilezel od rezervnega častnika RKBO kar do prvega človeka slovenske vojske. Za postavitev Prentoskega na mesto Načelnika GŠ SV (kar je bilo takrat nepričakovano in presenečenje), je bila najbolj zaslužna njegova žena Mateja, ki je že vrsto let v vrhu SDS. Dobran Prentoski, danes Božič, po poklicu kemik se danes predstavlja s poklicem častnika, čeprav je samo služil vojaški rok v JLA.

Kakšen človek (moški), moraš to biti, da se po 29 letih odrečeš svojega očeta. Zakaj ga do 29. leta (ko bi že moral biti človek zrel in odgovoren), ni motilo, da je njegov oče Makedonec, potem pa. Takšnemu človeku, ki izda svojega očeta, ne bi smeli zaupati niti nošenje puške, kaj šele vodenje vojske in danes celo vodi urad za varovanje tajnih podatkov v Republiki Sloveniji. Človek, ki izda svojega očeta za kariero, bo jutri izdal svojo domovino. Takemu nič ni sveto.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (4)
  • comment-avatar
    Merkava4 6 let

    Deja vu! Za vse probleme in težave je kriv več ali manj SDS!! Kot da je vodil vlado 20 let in postavljal ministre in načelnike! Zadnji trije ministri (sic) so bili iz SD-ja!! In njim je JJ postavljal načelnika??? Ne mi prodajat bučk..K. Grošelj je nedvomno eden najboljših obramboslovcev in tudi slučajno ni kriv za notranji razpad sistema na MORS-u!!! Očitno boš moral poiskati “sive eminence” MORS-a, marsikaj se boš moral naučiti o notranji korupciji, ne pa da pišeš življenjepise nekaterih, za katerimi “baje” stoji SDS!! Očitno si iz stare šole teritorialcev! Ne vem kaj imaš s tem, kaj vojska potrebuje in kaj ne: odrekli ste se tankov, topništva, PO obrambe, RKBO, mornarice, letalstva – in kaj sploh hočete – če slučajno veste? Ti bom na kratko povedal: mobilnost 0, zaščita 0, ognjena moč 0, PO pred potekom zastaralnega roka (!!!) itd. In rezultat dejansko ne more biti drugačen, kot je..

  • comment-avatar
    UH-Me piš 6 let

    In kje je ta anonimka ?

  • comment-avatar
    dež 6 let

    VLADA MIRKO T. CERAR – MINISTRICA ZA OBRAMBO
    Andreja Katić

    NEKDANJI MINISTRI ZA OBRAMBO
    Mag. Dejan Židan, 9. april 2015 – 13. maj 2015
    Janko Veber, 18. september 2014 – 9. april 2015
    Roman Jakič, 20. marec 2013 – 18. september 2014
    Aleš Hojs, 10. februar 2012 – 20. marec 2013
    Dr. Ljubica Jelušič, 21. november 2008 – 10. februar 2012
    Karl Erjavec, 3. december 2004 – 21. november 2008
    Dr. Anton Grizold, 30. november 2000 – 3. december 2004

    Janez Janša, 7. junij 2000 – 30. november 2000

    Kaj hudiča vendarle ima SDS z MO ? Iz katerih strank so zgoraj navedeni ministri, koliko je SDS-ovih ?

  • comment-avatar
    Rado K 6 let

    “bil zaposlen v najbolj režimski komunistični ustanovi, to je v Službi državne varnosti v centru”
    Kako naj verjamemu mediju, ki ne obvlada terminologije? Ne moremo. Dragi Vodušek***, nismo imeli komunističnih ustanov, ampak smo imeli socialistične ustanove. Zgolj toliko za začetek!

    *** Če tekst nima avtorja, potem gredo konsekvence k uredniku!