Sebastijan Jeretič : “Pahor je politično škodljiv in zna biti egocentričen, pokvarjen” – TOPNEWS.si

Sebastijan Jeretič : “Pahor je politično škodljiv in zna biti egocentričen, pokvarjen”

Sebastijan Jeretič : “Pahor je politično škodljiv in zna biti egocentričen, pokvarjen”

VV Faktor: Je Borut Pahor premagljiv kandidat ?

Sebastijan Jeretič: “Vsakdo je premagljiv, konkretne možnosti letos pa so zelo majhne. Najprej zaradi izhodiščnega stanja, torej zaradi njegove današnje prednosti in drugič zato, ker je velemojster političnega spektakla in bo znal peljati dobro kampanjo. Da bi zgubil, bi se moralo zgoditi nekaj temeljitega, nek potres v glavah ljudi, ki vidijo v njem nekoga, ki ni škodljiv. ki je prijazen človek. Pa jaz mislim, da ne drži ne eno, ne drugo.

Najprej jaz se strinjam s temi ugotovitvami, da je on politično škodljiv. Zaradi tega, ker potrebujemo predsednika države, ki bi znal posegat v momente politične krize. In se popolnoma strinjam, kar je zelo redko z gospodom Repovžom, da Pahor tega ne počne, da torej ne izraža svojih stališč, ki bi vplivale na politično dogajanje na podlagi njegove avtoritete v političnem prostoru, ne pa na ulici. In drugo tisti, ki smo delali, kdaj z njim vemo tudi, da ni ravno prijazen človek, da zna bit egocentričen in pokvarjen, ampak, kako boš ti to razložil ljudem, ki ga vidijo zgolj na tv ekranih ali v fazi političnega spektakla na ulici. ko pometa in počne druge stvari. Zgoditi bi se moralo nekaj tektonskega, kar bi popolnoma spremenilo pogled nanj, da bi kdorkoli imel možnost tekmovati v tej tekmi”.

… Jaz ne mislim, da so ljudje neumni, če se vrnem na to, kar je Tino rekel. Ljudje so površni, ljudje vidijo politike skozi prizmo nekega televizijskega nastopa, nekega spektakla. Večina ljudi sploh ne spremlja politike, in zato je popolnoma jasno, da sta dva stavka ali ena fotografija v Jani, Suzy, Lady ali kjerkoli drugod, za velik del javnosti popolnoma dovolj. In če smo demokrati, je pošteno, da rečemo ljudje imajo pravico, da se odločijo na osnovi barve oči, videza enega stavka ali česarkoli. Zato, ker ljudje, ki ne spremljajo politike, se odločajo na podlagi tega….

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Aton 7 let

    Jeretič bi imel očitno rad Tita na oblasti. Pahor je naredil največ, kar mu po ustavi pripada. Spravil je re mesto predsednika na raven predstavljanja države, politiko pa demokratično prepustil parlamentu in vladi… in kadrovikom VKP(b)

  • comment-avatar
    Airways 7 let

    Tale slika Pahorja bi pa bila zelo v redu, če bi dejansko Pahor šel delat na cesto, ker za drugam ni. Tako, kot ostali predsedniški kandidati!