Ubogi Bojan Požar bi lahko postal prva žrtev svojega lastnega programa – Zaradi domnevne utaje davka nad Požarja FURS in Inšpektorat za delo – TOPNEWS.si

Ubogi Bojan Požar bi lahko postal prva žrtev svojega lastnega programa – Zaradi domnevne utaje davka nad Požarja FURS in Inšpektorat za delo

Ubogi Bojan Požar bi lahko postal prva žrtev svojega lastnega programa – Zaradi domnevne utaje davka nad Požarja FURS in Inšpektorat za delo

Novopečeni politik Bojan Požar, ki preko svoje liste rešuje “ugrabljeno državo” in ima v svojem programu tudi “Ustanovitev posebne finančne policije”, ki naj bi preiskovala »velike ribe« oziroma najtežje oblike gospodarskega kriminala, bi lahko postal prva žrtev lastnega programa.

Na FURS-u namreč že skoraj leto dni leži prijava, zaradi domnevno nezakonitega izplačevanja dobička iz podjetij preko posojilnih pogodb. Bojan Požar je dobil davčno prijavo in posledično tudi Sklep Inšpektorata za delo. Preko svojih podjetij Larnaka Media d.o.o in Report d.o.o. naj bi si do konca leta 2016 izplačal za več kot pol milijona evrov danih posojil samemu sebi kot edinemu družbeniku omenjenih podjetij.

Prijava davčnemu uradu Požarja bremeni, da naj bi se na ta način izognil 25 odstotnemu davku na izplačilo dobička. Davčni inšpektorji bi mu tako lahko na ta način odmeril 125.000 evrov nezakonito izplačevanja denarja in s tem povzročitve oškodovanje lastnega podjetja.

Prav zaradi tega je Bojan pohitel in sam na twitterju objavil obvestilo Inšpektorata za delo, ki od njega zahteva, naj se izjasni o dejstvih oziroma okoliščinah prekrška, v katerem mu Inšpektorat očita, da je kot odgovorna oseba kršil zakon, ker si ni od januarja 2016 do avgusta 2016 izplačal plače. Če pogledamo prijavo davčnemu organu, lahko sklepamo, da naj bi si Požar rajši s podjetja izposojal denar in se tako izognil plačilu davka.

 

Pri tem je zanimivo, da prav “globoka država” preko državnih podjetij financira Bojanu Požarju njegov portal ter oddajo oziroma po novem tudi njegov politični projekt z velikimi mesečnimi pavšali oziroma z vsotami, ki daleč presegajo gledanost oddaje in branost njegovega portala.

30 najbolj gledanih vvfaktorjev v letosnjem letu rajting 0,14%

Sodeč po dejstvih, bi lahko bil prva žrtev finančne policije prav Bojan Požar, če seveda domnevne utaje davkov ne bo prej preiskal FURS.

Zato bo prav zanimivo videti njegova prizadevanja za ustanovitev posebne finančne policije, ki bo skladno s točko 1. Požarjeve liste:

volilni program bojana 1 tocka

Zanimive so tudi točke 2,3 in 5:

volilni program bojana 235 tocka

Še posebej je v kontekstu prijave na FURS je zanimiva peta točka programa – dvig praga dohodka za normirano obdavčitev SP-jev – iz 100.000 EUR na 500.000 EUR, kolikor naj bi znašala posojila, ki naj bi si jih, kot mu očita prijava, nezakonito izplačal in s tem oškodoval svoja podjetja. Ne bi se tokrat spuščali v to od kod Požarju 500,000 evrov in kdo vse od državnih podjetij financira Požarja in njegovo politično kampanjo, saj bi prišli do “globoke države” oziroma naslova njegovega programa: “Ni nam vseeno. Država je ugrabljena, vzemimo jo nazaj”.

logo-topnews (1)

 

COMMENTS

Wordpress (6)
  • comment-avatar
    Rado K 6 let

    Ne verjamem, da bi pravnik Bojan Požar kaj delal narobe. Prvič ne zaradi tega, ker je strokovnjak na tem področju, drugič ker je visoko moralen (že iz časov, ko je vodil partijski časopis – moralno politični pedigre). Po moje mu Murglje hočejo kaj podtakniti, ker se bojijo, da bi se približal vsaj desetim odstotkom poslanskih mest, s čimer bi podrl vse scenarije tranzicijske levice.

    • comment-avatar
      Srečko Starič 6 let

      Itak tanka jim piska, ker niso računal nanj….Bojan bo še močno mešal štrena in prav je tako

      • comment-avatar
        Rado K 6 let

        Aneda Srečko. Bojan Požar se je dolgo časa medil, ko se je ukvarjal s čvekami in zdaj je kot takšen idealen za politiko. Tudi v politiki bo lahko drek mešal.

  • comment-avatar
    milanček 6 let

    vodušek, zresni se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • comment-avatar
    rrrrr 6 let

    Navajati Biščaka in Mekino v škodo Požarja je tako kot navajati Karbo in Praprotnika v škodo Janše.
    G. Vodušek, pravično in spodobi se, da podpirate in promovirate svojega novinarskega kolego Bojana

    • comment-avatar
      domovina mili dom 6 let

      Na ta način se bo razkrilo, kdo so ljudje v JU/JS in v državnih podjetjih, ki delajo za murglje. Enkrat se bo našla smetišnica, da se jih pomete.