Lista Marjana Šarca ima po oceni analitikov še več potenciala – Janša se sprašuje, komu sedaj verjeti Novakovi ali Toninu? – TOPNEWS.si

Lista Marjana Šarca ima po oceni analitikov še več potenciala – Janša se sprašuje, komu sedaj verjeti Novakovi ali Toninu?

Lista Marjana Šarca ima po oceni analitikov še več potenciala – Janša se sprašuje, komu sedaj verjeti Novakovi ali Toninu?

Telefonsko javnomnenjsko raziskavo Vox populi je za Dnevnik in Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) med 13. in 15. februarjem na vzorcu 700 oseb opravila agencija Ninamedia, je potrdila nekatere trende, ki so se pokazali v zadnjih meritvah javnega mnenja. Lista Marjana Šarca prehitela SD in SDS. Trenutno najbolj priljubljena politična stranka v Sloveniji je neparlamentarna Lista Marjana Šarca, razkriva februarska anketa Vox populi, ki jo je pripravila Ninamedia. Sledita ji SD in SDS. Zanimivo je, da ima po naših informacijah, po nekaterih vzporednih vprašanjih, ki pa niso uradno objavljena, Šarec še približno 10 odstotkov neizkoriščenega potenciala.

Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi Listo Marjana Šarca volilo 13 odstotkov vprašanih. Drugo mesto bi zasedel SD z 12,6 odstotka podpore, sledi mu SDS z 11,8 odstotka. Na četrto mesto se je prebila Levica, za katero bi oddalo glas 5,4 odstotka vprašanih. SMC je padel na peto mesto s 5,2 odstotka podpore. Pet odstotkov vprašanih bi volilo DeSUS, 3,9 odstotka pa NSi. Odstotek tistih, ki ne vedo, koga bi volili, je nekoliko padel, povečal pa se je odstotek tistih, ki na volitve ne bi odšli.

Zanimivo je, da menjava na vrhu NSi ni prinesla želenega preboja omenjene stranke proti 10 odstotkom. Seveda v anketi še ni zajet efekt zadnje programske konference NSI. So se pa v tem času zgodile kave s predsedniki posameznih parlamentarnih strank, tudi pogovor Tonina z Janezom Janšo. Ob tem je pomenljiva izjava nekdanje predsednice Ljudmile Novak, “da nekdo nekoga povabi na kavo, še ne pomeni spremembe politike.” Na to se je že odzval Janez Janša.

Tonin je sicer v izjavi za medije ob robu konference še dejal, da bo stranka pod njegovim vodstvom sodelovala z vsemi, s katerimi se bodo lahko programsko uskladili in vzpostavili zaupanje. Na prvi pogled je zagotovo nekaj točk, pri katerih bi se lahko uskladili tudi s SDS, a programskih pogovorov niti še niso začeli. Poleg tega tudi ni prepričan, ali bodo uspeli vzpostaviti medsebojno zaupanje.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Šarec je izvrsten primer slovenske neumnosti in pokvarjenosti,če bi namesto njega Kučan promoviral opico,bi zahojeni Slovenci pač videli neomejan potencial v opici ali pa ovci v vsemu ,kar jim servira Kučan-no nazadnje jim bo Kučan serviral tudi Grčijo in bankrot,samo kaj bodo slovenske levo mahnjene ovce takrat ne vem.
    Zelo verjetno bo zopet vsega kriv JJ,Trump,ZDA,Nato in seveda nič Kučan & Co.
    Ta narod si res zasluži revščino in tuj bič.

  • comment-avatar
    Rado K 6 let

    “Šarec je izvrsten primer slovenske neumnosti in pokvarjenosti,če bi namesto njega Kučan promovira”

    Šarec je 7 let uspešno županoval brez kogarkoli. Na predsedniške volitve se je podal s svojim štabom – nikogar od znanih politikov ni bilo zraven. Tudi pri napovedani kandidaturi za parlamentarne volitve Kučana ni bilo zraven. Nobenega indica. Pa mu vseeno pripisujete Kučanovo vazalstvo. Tudi volilci, ki so 47 % podprli Šarca na predsedniških volitvah so bili sami v volilni kabini. XTC in mnogi drugi ste torej fantasti, ki si izmišljujete stvari brez vsake osnove.

  • comment-avatar
    mginko 6 let

    To niso ankete, ampak udbomafijska režija za blefiranje naroda.Ta je za mafijo drugi tof, s katerim je taista stara mafija obračala narod z vici na svoj račun in to poskušajo še sedaj.
    Drugorazredni državljani – koliko časa se boste še pustili obračati tej mafiji ?