Valentina Matvijenko: Kremeljska črna lista je poskus ZDA vplivati na volitve v Rusiji, vendar ZDA ne bodo uspele! – TOPNEWS.si

Valentina Matvijenko: Kremeljska črna lista je poskus ZDA vplivati na volitve v Rusiji, vendar ZDA ne bodo uspele!

Valentina Matvijenko: Kremeljska črna lista je poskus ZDA vplivati na volitve v Rusiji, vendar ZDA ne bodo uspele!

MOSKVA – Objava črne “kremeljske liste” je poskus vplivanja na bližajoče predsedniške volitve v Rusiji, je danes izjavila predsednica Sveta Federacije Federalne skupščine Rusije Valentina Matvijenko.

“Odločitev, da se na to listo uvrsti politično vodstvo, vključno s premierjem, lahko označimo kot grobo vmešavanje v notranje zadeve suverene države. Sama objava liste v luči ruskih predsedniških volitev je zagotovo grobo vmešavanje v volilni proces”, je povedala novinarjem Matvijenko, ki je tudi sama uvrščena na črno listo, ki jo je danes objavila administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Matvijenko ocenjuje, da je to poskus vplivanja na ume in da se destabilizira situacija v družbi, kot tudi poskus zastraševanja naroda.

“Ne bodo uspeli. Videli smo to že velikokrat. To ne bo obrodilo ničesar. Samo ljudje, ki ne poznajo zgodovino naše države in našega naroda lahko se lahko spustijo v takšne špekulacije”, je dejal Matvijenko, ki verjame, da bodo ZDA dosegle “contra efekt, to pa je še večjo podporo družbe aktualnemu predsedniku v luči velikega političnega dogajanja”.

Trumpova administracija je danes objavila spisek 114 imen ruskih politikov in 96 oligarhov, ki so svoje bogastvo dosegli med vladavino Vladimirja Putina. Na spisku so med drugimi tudi premier Dimitrij Medvedjev, šef diplomacije Sergej Lavrov, kot tudi poslovneži Roman Abramovič, Oleg Deripaska in Eugen Kasperski. Ameriški mediji poročajo, da je ameriška administracija na tak način odgovorila na zahtevo Kongresa, da ZDA kaznujejo Moskvo zaradi domnevnega vmešavanja v ameriške volitve leta 2016.

Poleg Valentine Matvijenko, ruskega premierja in šefa diplomacije, so na spisku tudi podpredsednik Dmitrij Rogozin, ministri, šefi FSB in GRU, tiskovni predstavnik Putina Dmitrij Peskov in direktorji ključnih državnih podjetij, kot so Rosneft, Gasprom, Aeroflot in Sberbank.

Kot je pred tem poročala ruska agencija in kot je komentiral tiskovni predstavnik Kremlja, je objava tega spiska in navajanje, da so vsi, ki se nahajajo na “kremeljski listi”, uradni Washington v bistvu razglasil za sovražnike ZDA. Če preberete besedilo in naslov dokumenta, boste videli, da je vse v skladu z zakonom o boju proti sovražnikom ZDA, je dejal novinarjem tiskovni predstavnik predsednika Putina Peskov.

“Zaradi tega je de-facto celotna navedena skupina ljudi na spisku razglašena za sovražnike ZDA”, je dejal Peksov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)