Razvpiti Bojan Požar iz gibanja “Druga priložnost, tvoja prihodnost” ustanavlja stranko – TOPNEWS.si

Razvpiti Bojan Požar iz gibanja “Druga priložnost, tvoja prihodnost” ustanavlja stranko

Razvpiti Bojan Požar iz gibanja “Druga priložnost, tvoja prihodnost” ustanavlja stranko

Razvpiti novinar Bojan Požar bo po naših informacijah 4. februarja v Celju ustanovil svojo stranko. Ime stranke za zdaj še ni določeno, prav tako tudi ne kdo natančno so ljudje, ki naj bi prišli na kongres. Je pa v zadnjem času novačil nekatera znana imena, ki so aktivna predvsem v medijih in civilni družbi.

Pomembno mesto bo v stranki vsekakor zasedel Matej Lahovnik, nekdanji gospodarski minister in vidni bivši član Liberalne demokracije Slovenije (LDS). od Leta 2007 je bil soustanovitelj politične stranke Zares – nova politika, vsekakor pa ne bo presenečenje, če bo v prvih vrstah tudi Aljuš Pertinač, sicer zamrznjeni član stranke SD in sovoditelj v oddaji VV Faktor. Glede na zadnjo promocijo Luke Pahorja v VV Faktorju – sina predsednika države Boruta Pahorja in sicer naklonjenega odnosa B. Požarja do predsednika države B. Pahorja, pa ne bi bilo nikakršno presenečenje, če bo v stranki oziroma na kongresu v Celju tudi Luka Pahor. (O sovražnem prevzemu oddaje in imena smo nedavno pisali v članku Vzpon in padec Pro TV-ja B. Požarja in A. Kregarja – obljubljeno nadaljevanje sledi kmalu.)

vv faktor lahovnik

Članstvo v stranki, kot je dejal B. Požar ob ustanovitvi gibanja, ki naj bi se spremenilo v stranko, ne sme biti problematično, ne želijo pa imeti v gibanju aktivnih politikov oziroma funkcionarjev sedanjih ali preteklih strank. Ideologije se bodo izogibali, ne bodo se »opredeljevali levo ali desno, ampak le o tem, kaj je prav in kaj narobe«.

18. junija lani je v hotelu Union ob ustanovitvi gibanja Druga priložnost dejal, da o vstopu v politiko ta hip ne razmišlja, čeprav te možnosti v prihodnje ne izključuje. Gibanje pa ustanavljajo z namenom pritiska na politiko, da se usmeri v reševanje za ljudi najpomembnejših vprašanj. Če pa politika tega ne bo začela reševati, bodo prisiljeni vstopiti tudi vanjo. »Tudi to je možno,« je takrat dejal Požar.

V manifest gibanja je sicer zapisal, da bodo svoje delovanje usmerili predvsem v varnost in čistost okolja ter zanesljivost preskrbe s pitno vodo in zdravo hrano. Med temami, ki jih bodo odpirali, je Požar omenil ekologijo, zdravo življenje ter boj proti zlorabam otrok in mučenju živali. Kljub napovedi, da je na širšem seznamu po njegovih besedah 210 točk, na ožjem 11, je B. Požar razkril samo prvo točko na prvem javnem nastopu na Vrhniki, kjer je bil takrat aktualen Kemis. Razen tega dogodka, ni bilo zaslediti drugih aktivnosti gibanja, vsaj v javnosti ne!

V kontekstu ustanavljanja stranke je zanimivo, da je ob izbruhu afere ob razkritju sporne posojilne pogodbe med stranko SDS in podjetnico Dijano Đuđić iz Banjaluke, ki je stranki SDS posodila 450 tisoč evrov, napisal nekakšen manifest – Iz Banjaluke z ljubeznijo: šest poglavij posojilne afere SDS – od Snežiča prek Janše do Večera, v katerem je bil izredno kritičen do Janeza Janše.

pozar o janši

Kritiko ali kar obračun z Janezom Janšo in SDS- om je kasneje verjetno po Požarjevih navodilih in zapisu na Požareportu dokončal Aljuš Pertinač v oddaji VV Faktor z naslovom: Kredit dobil, volitev izgubil?. V kontekstu bližnje ustanovitve stranke je tudi bolj jasne “odklon” v sicer domnevno Janezu Janši “user-friendly” oddaji. Očitno se je B. Požar prenaglil ali pa je njegov tekst: “Iz Banjaluke z ljubeznijo: šest poglavij posojilne afere SDS – od Snežiča prek Janše do Večera”, posledica dejstva, da je že delal prostor za svojo stranko. Janez Janša je kasneje na Twitterju zapisal, da je bil to nož v hrbet. Še bo zanimivo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    dež 6 let

    Najem kredita je bila napaka, a obnašanje Pertinača v oddaji z Ušajevo in Lahovnikom še precej večja.

  • comment-avatar
    Janez Novak 6 let

    Vodušek bi moral narediti konkurenčno oddajo v podobni ali izboljšani verziji faktorja in to na tv3,kjer je še veliko programskega prostora.,sama tv ima pa zadovoljiv krog gledanosti .Idealno bi bilo da se v lastniško strukturo oddaje pritegne znane poslovneže tipa Akrapovič,Boscarol,Batagelj oz podjetnike katerim je v interesu,da se sliši njihovo mnenje in so medijsko zanimivi ter ne preveč zagreti levičarji ali desničarji.
    Recimo 🙂