(VIDEO) Napadalec v Melbournu je narkoman in mentalno prizadet – TOPNEWS.si

(VIDEO) Napadalec v Melbournu je narkoman in mentalno prizadet

(VIDEO) Napadalec v Melbournu je narkoman in mentalno prizadet

Moški, ki je s terenskim vozilom zapeljal v pešce v Melbournu in tako poškodoval najmanj 14 ljudi, je odvisnik narkotikov in mentalno bolan, je sporočila tamkajšnja policija.

Po poročanju policije, je voznik-napadalec državljan Avstralije s poreklom iz Afganistana. Ima psihične težave in dolgo zgodovino uporabe narkotikov. 32-letni moški je stari znanec policije. Po dejanju so ga prepeljali v bolnico. Še vedno pa ni dokazov o tem, ali je povezan s kakšno teroristično skupino.

Avstralska policija je danes aretirala voznika terenskega vozila “suzuki suv” bele barve, ki je zapeljal v množico ljudi na križišču v Melbournu.

https://www.youtube.com/watch?v=uu4uGvXi6oc

Poleg voznika je avstralska policija aretirala tudi nekega mladeniča nedaleč od kraja nesreče, ker je imel pri sebi v torbi polno nožev.

Policija je sporočila, da je voznik dejanje storil “namerno“.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    bisabre 6 let

    Sem pričakoval takšno policijsko razlago. Ko gre za storilca, priseljenca iz problematičnih držav (predvsem islamskih) je takoj duševno moten. Pa kaj res ne morete iz svoje pokvarjene smrdljive kože in jasno ter glasno poveste, da gre za navadno islamističnega zločinca? Saj ni potrebno vsak tak zločin povezati z ISIS. Islamisti lahko povsem iz sovražnih vzgibov do drugače verujočih in drugače mislečih (nevernikov) store kaj strašnega. Mislim, da nas ni treba imeti za bedake, če politika in policija farba samo sebe naj, mi ne mislimo enako. Zločin je zločin, pa naj bo storjen pri “zdravi pameti”, ali pri bolni.