Hillary Clinton spet v centru seksualnega škandala, tokrat hollywoodskega producenta Harveya Weinsteina – TOPNEWS.si

Hillary Clinton spet v centru seksualnega škandala, tokrat hollywoodskega producenta Harveya Weinsteina

Hillary Clinton spet v centru seksualnega škandala, tokrat hollywoodskega producenta Harveya Weinsteina

Neuspešna predsedniška kandidatka Hillary Clinton je s strani hollywoodskega producenta Harveya Weinsteina prejela 26.000 dolarjev, njena demokratska stranka pa 2.5 milijona dolarjev. Umazanega denarja ne namerava vrniti. Podarila ga bo v dobrodelne namene.

Škandal v zvezi s spolnimi napadi in zlorabami producenta Harveya Winsteina je spolzel v politične vode, ko so se ljudje na družbenih omrežjih spotaknili ob bivšo predsedniško kandidatko Hillary Clinton, zaradi njenega zakasnelega in bledega poskusa distanciranja od osramočenega hollywoodskega producenta.

V pogovoru za CNN je Clintonova dejala, da bo Weinsteinove večletne donacije za njeno kampanjo dala v dobrodelne namene. Obsodila je njegovo obnašanje in povedala, da ji je bilo slabo in bila je šokirana zaradi obtožb o Weinsteinovih večkratnih spolnih zlorabah igralk v Hollywoodu.

clinton winstein 2

“Bila sem zaprepadena. To je nekaj neznosnega v vsakem pogledu. Kot tudi mnogi ljudje, ki so spregovorili o škandalu, sem spoznala tudi drugo stran osebnosti, ki sem jo tudi sama, tako kot mnogi drugi ljudje, poznala v preteklosti“, je dodala Clintonova, namerno v preteklem času.

Clintonova je poudarila, da zagotovo ni vedela za domnevno Weinsteinovo “predatorsko obnašanje”. Za CNN je le ponovila stavke iz svojega sporočila za javnost z 10. oktobra.

Weinstein je osebno doniral 26.000 dolarjev za kampanjo Clintonove za Senat leta 2000. Skoraj milijon dolarjev je doniral Demokratski stranki in zbral še milijon in pol preko donacij prijateljev in sodelavcev.

Weinstein je znan tudi kot tesen prijatelj Clintonovih. Pred dvema letoma sta Clintonova najela hišo v Hamptonu blizu Weinsteinove. Hillary Clinton je osebno vodila nekaj donatorskih večerij, ki jih je organiziral hollywoodski producent.

Svetovalka v Beli hiši Kellyanne Conwey je na Twitterju obsodila počasen in mlačen odziv Clintonove in spomnila na njeno hitro in ostro obsodbo Združenja ameriških lastnikov orožja zaradi masakra v Las Vegasu.

Na podlagi objavljenih fotografij na Twitterju se, kot je videti, tudi družina Trump dobro pozna s hollywoodskim producentom Weinsteinom.

Številni niso prepričani, da bo Clintonova donirani denar Harveya Weinsteina posredovala v dobrodelne namene.

Tviteraši so tudi spomnili na številne seksualne škandale njenega moža Billa in se spraševali zakaj je Weinstein pod preiskavo, njen mož – bivši ameriški predsednik – pa ne. Nenazadnje so se nekateri kritiki osredotočili na njeno predsedniško kampanjo, v kateri se je predstavljala kot “ženska-heroj“.

Spomnimo, prejšnji teden je nekaj žensk, zaposlenih v Weinsteinovem podjetju, obtožilo producenta, da jih je spolno nadlegoval. Nato so se oglasile še številne druge ženske in podale podobne obtožbe na njegov račun, tudi hollywoodske zvezdnice, med njimi tudi Angelina Jolie in Gwyneth Paltrow. Weinsteina so odpustili iz Sveta direktorjev “Weinstein company”. Zapustila ga je tudi soproga. Britanska akademija za film in televizijo pa je suspendirala njegovo članstvo v luči “zelo resnih obtožb“. Tudi iz Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti, ki podeljuje oskarje, so sporočili, da bodo preko vikenda sklicali krizni sestanek za pogovor o prihodnosti Weinsteina v organizaciji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Clintonova sta podn od podna.