Avstrijska zaušnica Turkom: Takoj ustaviti pristopna pogajanja z Ankaro! – TOPNEWS.si

Avstrijska zaušnica Turkom: Takoj ustaviti pristopna pogajanja z Ankaro!

Avstrijska zaušnica Turkom: Takoj ustaviti pristopna pogajanja z Ankaro!

Minister za zunanje zadeve Avstrije Sebastian Kurz je zahteval, potem ko je uradna Ankara izdala opozorilo za potovanje turških državljanov v Nemčijo, da se takoj zaustavi pristopna pogajanja s Turčijo. Dlje, ko bo EU z odločitvijo odlašala, več evropskega denarja bo prejela Turčija.

“Opozorilo za potovanje turških državljanov v Nemčijo s strani Turčije je nov dokaz, da je treba takoj prekiniti pristopna pogajanja s to državo. Bilo bi narobe nadaljevati pogajanja s Turčijo”, je sporočil avstrijski zunanji minister Kurz v sporočilu za javnost.
Kurz je poudaril, da se Turčija že leta z velikimi koraki oddaljuje od Evrope.

Od poskusa državnega udara lani je bilo aretiranih ali odpuščenih več kot 100.000 oseb, je spomnil Kurz in dodal, da Turčija s tem ne izpolnjuje prvi Kopenhagenski kriterij, osnovo za izvajanje pogajanj.

“Zaradi tega se bom še naprej dosledno zavzemal za prekinitev pogajanj in veseli me, da sedaj obstaja tudi sprememba razmišljanja s strani Martina Schulza in Sigmarja Gabriela”, je poudaril Kurz.

Spomnil je tudi, da prekinitev pristopnih pogajanj pomeni, da EU ne bi več dajala predpristopne pomoči Turčiji, ki je bila določena v skupni višini 4,4 milijard evrov.

“Dlje, ko bomo čakali, več denarja bomo plačali Turčiji”, je poudaril Kurz.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Avstrija bi z Višegrajci in še kom uspešno stisnila Bruseljsko,birokracijo in Merckelco v kot