Zeman proti spuščanju muslimanskih beguncev v Češko, saj so kot trojanski konj – TOPNEWS.si

Zeman proti spuščanju muslimanskih beguncev v Češko, saj so kot trojanski konj

Zeman proti spuščanju muslimanskih beguncev v Češko, saj so kot trojanski konj

Predsednik Češke Miloš Zeman je včeraj izjavil, da ne bi smeli dovoliti vstopa muslimanom v Češko tako, kot ne bi smeli spustiti trojanskega konja v Trojo in da bi bilo bolje, če bi Češka plačala denarne kazni, kot pa da bi sprejemala begunce.

“Muslimane ne bi smeli spustiti čez naša vrata, enako kot ne bi smeli prebivalci Troje spustiti lesenega konja v svoje mesto. V kolikor bi se to zgodilo, bi tukaj dobili zaprte enklave. Raje bi plačal kazen, kot pa sprejemal begunce”, je dejal Zeman na srečanju s prebivalci Hlučina na vzhodu Češke.

Češki predsednik je vztrajanje Evropske unije na mehanizmu premeščanja beguncev in da tudi države Višegrajske četverice, ki to kategorično zavračajo, sprejmejo muslimanske begunce iz kampov Italije in Grčije, primerjal z izgubo suverenosti Češkoslovaške v času, ko je bila v Varšavskem paktu in komunistični satelit Sovjetske zveze.

“Suvereno državo označuje tudi to, katere državljane, tuje državljane, sprejema na svoje ozemlje. Država, kateri je odvzeta pravica, da o tem odloča, izgubi suverenost. V takšnem položaju je Češka že bila. Zakaj bi bili v njem ponovno? Zato sem kategorični nasprotnik migracijskih kvot. Kjerkoli v Evropi in ne samo v Češki. Slednje lahko uničijo strukturo našega kontinenta”, je dejal Miloš Zeman.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    dež 7 let

    “Suvereno državo označuje tudi to, katere državljane, tuje državljane, sprejema na svoje ozemlje.”
    To je vsa kunšt celotnega problema.

  • comment-avatar
    xtc 7 let

    2Zemana ne maram zaredi proruskosti,vendar pa ima človek zelo prav.
    Vendar je vprašanje drugje,bolj se bodo “imigrantoljubci” utapljali v tem d***** bolj bodo izsiljevali s kaznimi in posiljevanjeg z neuporabno drhaljo.Kajti pri razporejanju gre še za nekaj,če bo komaj kaj uporabnih jih bo Nemčija hotela zase ostalo pa bo hotela spraviti drugam,kot drugi.