Merklova: Glede beguncev bi sprejela enako odločitev kot pred dvema letoma! – TOPNEWS.si

Merklova: Glede beguncev bi sprejela enako odločitev kot pred dvema letoma!

Merklova: Glede beguncev bi sprejela enako odločitev kot pred dvema letoma!

Nemška kanclerka Angela Merkel, favoritinja na bližajočih se parlamentarnih volitvah v Nemčiji, ki bodo potekale 24. semptembra, je izjavila, da če bi se ji ponovno ukazala priložnost, ne bi nič spremenila glede pristopa do evropske begunske krize, kot ga je imela pred dvema letoma.

merkel

“Vse pomembne odločitve iz leta 2015. bi sprejela ponovno, na enak način”, je dejala Merklova za nemški časnik die Welt.

Štiri tedne pred parlamentarnimi volitvami v Nemčiji, komentar kanclerke Merklove poudarja njeno prepričanje o humanitarni potrebi po odprtju mej v trenutku, ko je bil zabeležen rekordni priliv beguncev v južno in vzhodno Evropo, v smeri Nemčije leta 2015, navaja ameriška agencija Bloomberg.

Merklova je v intervjuju za die Welt pripomnila, da je del problemov, ki so privedli do begunske krize leta 2015 ta, ker so druge države članice EU prepogosto puščale mediteranske države, kot sta Grčija in Italija, na cedilu, pri reševanju problema z begunci, ki so množično prihajali.

Merklova je ponovila svojo predvolilno obljubo, da Nemčija “ne bi smela biti nikoli več priča” takšni izredni situaciji.

Stališče Merklove o odprtih mejah je vplival na padec njene popularnosti lansko leto in istočasno na rast popularnosti antiimigrantsko nastrojene stranke, Alternative za Nemčijo, potem ko je rekordnih 980.000 migrantov zaprosilo za azil, ko so leta 2015, večinoma bežali pred vojno v Siriji in prišli do Nemčije.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    milanček 7 let

    angela, a ga ti naskrivaj žreš?