Borut Pahor in Damjan Murko v vrtincu predsedniške kampanje – Murko se boji, da ne bi končal kot Ivan Krarmberger – TOPNEWS.si

Borut Pahor in Damjan Murko v vrtincu predsedniške kampanje – Murko se boji, da ne bi končal kot Ivan Krarmberger

Borut Pahor in Damjan Murko v vrtincu predsedniške kampanje – Murko se boji, da ne bi končal kot Ivan Krarmberger

Dve predsedniški kampanji, dva predsedniška kandidata, dva pristopa k volilni kampanji, ampak isti cilj – samopromocija. Borut Pahor se je podal na pot po dolgem in počez po Sloveniji. Njegova ekipa je pot začela v torek na Goričkem, v Hodošu, končni cilj pa je Piran. Vsak dan nameravajo prehoditi približno 40-kilometrsko etapo. Na poti bodo do ponedeljka.

Damjan Murko pa je svojo kampanjo začel včeraj v Kamnici pri Mariboru, v hotelu 365. Štajerski slavček Damjan Murko se je na prizorišče pripeljal v beli limuzini, ker je snemal promocijski video za potrebe napovedane predsedniške kandidature. Prevoz z limuzino je ponujal tudi svojim oboževalcem, vendar prevoza za včeraj ni nihče izkoristil.

Murko priznava: “Tudi v normalnem življenju se ne vozim z avtobusom,” zakaj bi zdaj nekaj izigraval. Glede tega je vsaj pošteno povedal, saj se tudi Pahor v realnem življenju ne sprehaja po Sloveniji, ampak ga vozijo šoferji in varnostniki s predsedniško limuzino.

“Nekateri se vozijo v starih avtomobilih “katrcah” in podobno. Jaz v tem ne uživam, jaz imam rad glamur, pravi Murko. Jaz tega ne skrivam in ne igram pred ljudmi. Glede nasprotnikov pa pravi: “Da se ne bo slišalo preveč napihnjeno, preveč samovšečno, ne čutim konkurence. Na naše vprašanje, ali niti v Pahorju ne, ki je začel pohod po Sloveniji? Murko pravi: “Mogoče malo v Pahorju zato, ker sva na istem bregu, ker oba zelo dobro skrbiva za samopromocijo. Razlika je samo v tem, da jaz nimam “mašinerije” za sabo, ki bi skrbela za mojo samopromocijo. In jaz ne zapravljam za to davkoplačevalskega denarja kot gospod Pahor, pa samo v tem je razlika. Sicer pa mislim, da počneva dokaj uspešno isto oba”.

Na vprašanje, ali Pahor živi od samopromocije in je celotno politično kariero posvetil sebi in samopromociji, Murko odgovarja: “Njegova kampanja se dejansko nikoli ni končala in jo je dejansko izvajal vsa leta predsedovanja. Moje mnenje pa je, da je treba biti takrat, ko prideš na stolček, da je to resna funkcija, da je treba delat za ljudi. In v prvi vrsti se mi zdi, da takrat pa to ni več tako velik šov, kot se ga mogoče gre v predvolilni kampanji. Predsednik države bi se moral takrat posvetiti drugim zadevam kot pa samopromociji”.

Damjan Murko je, nekoliko v šali ob morebitnem porazu na predsedniških volitvah, že napovedal boj za županski stolček Maribora, ki se bo začel drugo leto. Ne izključuje pa niti sodelovanja na parlamentarnih volitvah.

“Off the record” pa priznava, da mu je za napovedano predsedniško kandidaturo čestital tudi sin Ivana Karmbergerja. In mu ob tem seveda zaželel, da se njegova kampanja ne bi končala tako nasilno kot Krambergerjeva.

Medtem ko je s Pahorjevo ekipo njegov sin Luka, vodja kabineta Alja Brglez in predstavnica za odnose z javnostmi Petra Arsič, pa je Murko nastopil z ekipo mladih kreativcev, ki deluje v “Inspired by motion”, v kateri so Jan Vehar ter bratje Matjaž, Jure in Miha Milavec, ki so včeraj še snemali spot za kampanjo.

Pahorjevi svoje dogodivščine objavljajo kar na družbenih omrežjih oziroma na predsednikovi spletni strani. Do ponedeljka načrtujejo prehoditi približno 240 kilometrov, a bodo, kot so pojasnili, potovali nekoliko počez in so zato pot razdelili v več etap. Obiskali bodo namreč tudi Gorenjsko, Belo krajino, Koroško in končali v Istri, natančneje v Piranu.

Cilj popotovanja z Goričkega v Piran, ki ga predsednik in ekipa opravljajo v času dopusta, bo druženje z ljudmi, svoj napredek in dogodivščine na poti pa pridno beležijo na spletnih družbenih omrežjih. Kot je razvidno iz objav, se trenutno Pahorjeva ekipa nahaja na Ptujskem jezeru.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    Borut Pahor-Piranski je odličen strateg.
    Nategunsko, preživelo metodo špona v drugo in misli, da bo vžgala, seveda.
    Začel je v Goričkem, rojstnem kraju gubernatorja Aparthajd Kombinata Slovenistan, samega Kučanovga Milana in misli, da to zelo vžge. Seveda, samo vprašanje kam letijo iskre!

    Zaključil naj bi, kot ona pesem, V Piranu, a nede?

    V Piranu, v simbolnem kraju svoje velike, največje luzerske življenske sramote in v kraju, ki se ga bodo slovenski rodovi spominjali po izgubi tisočletja svobodne slovenske Adrije !

    Kako si sploh drzne hoditi pokonci po cesti, da ga narod gleda?

    LUZER TOTAL!

    WHAT A FUCKING SHITTY AND SHAMY DAY TODAY, PAHOR !?