Blamaža ameriške slavne novinarke: želela kritizirati Trumpa, pokazala pa vse svoje neznanje! – TOPNEWS.si

Blamaža ameriške slavne novinarke: želela kritizirati Trumpa, pokazala pa vse svoje neznanje!

Blamaža ameriške slavne novinarke: želela kritizirati Trumpa, pokazala pa vse svoje neznanje!

Novinarka ameriške mreže MSNBC Joy Reid se je znašla v neprijetni situaciji, potem ko je v svojem tvitu pokazala veliko nepoznavanje zgodovine in zemljepisa.

V želji, da bi opozorila na nesmiselnost Trumpovega nasprotovanja imigraciji, kot tudi na njegovo povezanost z Rusijo, je na družbeni mreži objavila spodnji tvit:

“Donald Trump se je poročil z eno Američanko (njegova druga soproga) in dvema ženskama, ki izvirata iz bivše Sovjetske Jugoslavije: Ivana – Slovaška, Melanija – Slovenija”.

Komentatorji so jo opozorili, da “Sovjetska Jugoslavija” ni nikoli obstajala in da Slovaška ni nikoli bila del Jugoslavije, niti ZSSR.

Novinarka kljub opozorilom ni popravila napake.

Reidova je novinarski srenji in gledalcem znana po svojih liberalno demokratskih komentarjih ter da je zaključila študij dokumentarnih filmov na Univerzi Harvard. Poročena je z Jasonom Reidom, urednikom dokumentarnih filmov na Doscovery Channel in ima z njim tri otroke.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    No, no ??? Saj je bila Juga pod kuratelo Rusije ! Obe državi sta bili pod komunistično kuratelo , ali ne ? Dajte no !Kaj naj pa popravlja. Pri nas je še vedno vse rdeče !