Šokantne trditve ameriškega svetovalca: Vojska ZDA je imela priložnost ubiti severnokorejskega predsednika, vendar ga ni! – TOPNEWS.si

Šokantne trditve ameriškega svetovalca: Vojska ZDA je imela priložnost ubiti severnokorejskega predsednika, vendar ga ni!

Šokantne trditve ameriškega svetovalca: Vojska ZDA je imela priložnost ubiti severnokorejskega predsednika, vendar ga ni!

4. julija, ko je Severna Koreja testirala svojo prvo medcelinske balistično raketo, bi lahko ameriške vojaške sile “z lahkoto ubile severnokorejskega predsednika Kima Jong-una, vendar ga niso”, je za Business insider povedal svetovalec za ameriške zvezne organizacije in tehnološke izzive ameriške vlade Roger Baker.

Med postopkom izstrelitve rakete, je severnokorejski predsednik Kim Jong-un porabil veliko časa na platformi, kjer je kadil cigarete več kot eno uro in s tem dal priložnost vojski ZDA, da ga ustreli.

Ameriška vojska generalno ve, kdaj bo Severna Koreja izvedla raketni poskus, “neobičajno” pa je, da ZDA dovolijo, da v javnost pricurlja informacija o tem, da bi lahko Kim Jong-una eliminirali, pa ga niso, je dejal Baker.

rakete

Svetovalec Baker verjame, da je možno, da je Washington namerno dovolil, da informacija pricurlja v javnost, da ZDA ne želijo ubiti liderja Severne Koreje v upanju, da slednje lahko pomeni tudi oljčno vejico, ki bi utegnila prepričati severnokorejsko vodstvo, da upočasni čas razvoja jedrskega programa.
Informacija hkrati tudi pomeni jasen signal, da je severnokorejski predsednik ranljiv.

Kim Jong-un se je doslej izogibal potovanjem v nočnem času in je največkrat za svoj prevoz uporabljal avtomobile svojih delavcev, da bi s tem zmedel možne atentatorje.

V kolikor navedbe svetovalca Rogerja Bakerja držijo, potem ni dvoma, da napoved uradnega Washigtona o tem, da se je zaključilo obdobje ameriškega strateškega potrpljenja s Severno Korejo, vendarle ne drži.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)