Tillerson hladno “odpikal” Mogherinijevo: Zavrnil pogovor o čem se je pogovarjal s Putinom v Moskvi! – TOPNEWS.si

Tillerson hladno “odpikal” Mogherinijevo: Zavrnil pogovor o čem se je pogovarjal s Putinom v Moskvi!

Tillerson hladno “odpikal” Mogherinijevo: Zavrnil pogovor o čem se je pogovarjal s Putinom v Moskvi!

Washington – Ameriški državni sekretar Rex Tillerson je razjezil visoko predstavnico EU za zunanjo in varnostno politiko Federico Mogherini, saj je, ko ga je poklicala, da bi slišala o čem se je pogovarjal s predsednikom Rusije Vladimirjem Putinom aprila v Moskvi, zavrnil pogovor z njo.

“Neimenovani vir je povedal, da je Tillersonov kabinet zavrnil prošnjo Mogherinijeve in ponudil pogovor z uradnikom nižjega ranga State Departementa. Tillersonova poteza je razjezila Mogherinijevo, še posebej v luči že tako napetih odnosov med Združenimi državami Amerike in Evropsko unijo, od kar je Donald Trump vkorakal v Belo hišo, katero še vedno pretresa škandal glede domnevnih zvez Trumpovih sodelavcev s Kremljem”, je povedal Robbie Gramer iz revije Foreign Policy.

Mogherinijeva se je pripravljala na telefonski pogovor s Tillersonom po zaključku njegovega “kontroverznega obiska” v Moskvi in srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ter ruskim ministrom za zunanje zadeve Sergejem Lavrovom 11. in 12. aprila letos in v luči Mogherinijevega srečanja z Lavrovom 24. aprila v Moskvi, vendar ji State Departement še ni dal priložnosti, da bi se pogovorila s Tillersonom.

“Slednje jo je resno razjezilo. To ni način, kako se vedejo do Mogherinijeve”, je komentiral drugi neimenovani vir. State Departement je ponudil Mogherinijevi, da opravi pogovor z nižje rangiranim uslužbencem State Departementa Brianom Hookom, za katerega ni povsem jasno, ali je bil prisoten na srečanju Tillersona z ruskimi predstavniki, vendar je Mogherinijeva predlog zavrnila.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    dež 7 let

    Jo je Rex na nekaj nataknil, zato sedaj malo stoka in protestira.