Bojan Požar se boji da bo končal kot Franc Kangler – TOPNEWS.si

Bojan Požar se boji da bo končal kot Franc Kangler

Bojan Požar se boji da bo končal kot Franc Kangler

Potem ko se je včeraj v avli Letališča Edvarda Rusjana Maribor zbralo veliko znanih obrazov mariborske politične, kulturne in športne srenje – med njimi nekdanji nogometaš Marinko Galič, direktor Narodnega doma Vladimir Rukavina, direktor Aerodroma Maribor Boris Bobek, podžupan mariborske občine Saša Pelko, direktor mariborske občinske uprave Simon Štrancar, župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak, rektor univerze Igor Tičar in direktor Dravskih elektrarn Viljem Pozeb – se odnosi med zagovornik in nasprotniki Magne Stayer vse bolj zaostrujejo.

Znani štajerski podjetnik Milan Lukič je v imenu podpisnikov pobude www. magnawelcome.si prebral javni poziv »Dobrodošla, Magna«: »Za gospodarski razvoj so potrebni vizija, investitorji s svežim kapitalom, nove tehnologije, odgovoren odnos do okolja in do ljudi ter okolje, ki si želi novih delovnih mest in novih izzivov. Bo šla Štajerska v prihodnje v smeri gospodarskega in družbenega razvoja, ali se bo še naprej smilila sama sebi? Odločitev o prihodnosti zahteva jasno opredelitev danes. Podpisniki tega poziva se javno in odločno zavzemamo za gospodarski in družbeni razvoj. Dogajanja zadnjih mesecev so nas spodbudila h glasnemu pozivu vsem, ki živijo v regiji in se zavedajo, da smo sami odgovorni za prihodnji razvoj in blagostanje. Načrtovana investicija Magne je pomembna prelomna točka: če se ne bo zgodila, Štajerska ne bo imela popravnega izpita in izguba bo velika. Vstop Magne v naš prostor ima praktičen pomen: dal bo neposredne učinke – delovna mesta in vse, kar je s tem povezano, hkrati pa bo lahko primer dobre prakse drugim investitorjem.

V preteklosti sta Maribor in Štajerska izgubila nekaj priložnosti tudi zato, ker nismo stopili skupaj, se zavzeli za skupno dobro in presegli ozka, včasih tudi privoščljiva razmišljanja. Pomislimo na vse pozitivno, kar nam gospodarski razvoj in znotraj tega Magnina investicija lahko dasta, in potrudimo se skupaj, da bo priložnost postala resničnost. Dobrodošla, Magna Steyer!«

Bojan Požar se je na pobudo oziroma shod na letališču Edvarda Rusjana odzval že dan prej v oddaji VV Faktor: “To ni nobena civilna iniciativa, na ta shod poziva Štajerska gospodarska zbornica, ki je neke vrste vladna oziroma državna institucija. Ta shod naj bi bil na letališču Edvarda Rusjana, ki je v državni lasti, niti ne vem, ali je ta shod prijavljen, niti ne vem, kdo bo plačal najemnino na letališču, tako, da tu gre za čisto vladno ali provladno akcijo… Glede na to, kaj se je že dogajalo na teh mariborskih shodih ne, ker predvidevam, da bo jutri pisalo: “Bojan Požar gotof si” in da bom mogoče kot kakšna lutka visel s kašnega dravskega mostu. Moram reči, da me ta shod bistveno bolj skrbi, kot koncert Thompsona v Mariboru…jaz samo govorim, kaj me bolj skrbi v zvezi s tem shodom.”

Glede izjave ministra Zdravka Počivalška, ki je po vložitvi pobude Bojana Požarja in Francija Matosa za oceno ustavnosti dejal: “Imamo posluh za vse, ki so dobronamerni, na koncu smo pristali na to, da se z nadomeščanjem kmetijskih zemljišč izognemo poseku gozda, nimamo pa posluha za tiste, ki po naročilu drugih z ljubljanskimi močvirniki rušijo ta projekt in želijo sesuti delovna mesta v Mariboru” pa je Požar v oddaji VV Faktor dejal:

“Če je tukaj mislil mene, se je zmotil, jaz nisem ljubljanski močvirnik, ampak sem Mariborčan oziroma Hočan, če misli odvetnika Matosa, ki je skupaj z mano vložil ustavno pobudo, Matos ni močvirnik, ampak je Koprčan. Tako, da se mi zdi, da je tukaj Počivalšek imel v mislih ustavne sodnike, ki bodo o tem odločali in je očitno ustavne sodnike označil za močvirnike, kar je pa seveda nedopusten in žaljiv pritisk na ustavne sodnike.”

O oviranju projekta Magna s strani Bojana Požarja in Francija Matoza, je v pogovoru za Odmeve govoril premier Miro Cerar. … Vendar, tu je očitno kar veliko nasprotnikov, ki jim enostavno ni mar za ta delovna mesta, enostavno želijo preprečiti, da bi ta projekt uspel. Samo zato, da ne bi uspel.
Novinar: Govorite o kom? O teh, ki so danes vložili … Cerar: Recimo, če gledamo, da je gospod Matoz znani odvetnik, ki v glavnem zastopa SDS in celo Bojan Požar – mislim, da vsi vemo, kdo je Bojan Požar – vložil neko ustavno pobudo na Ustavno sodišče v imenu kmetov, potem mislim, da je zelo evidentno, za kaj tukaj gre. Gre za to, da se nagaja, da projekt ne bi uspel…”

Bojan Požar je nato odgovoril s tvitom neznane avtorice: Saj vsi vemo, kdo je Bojan Požar, šele zdaj pa smo zvedeli, kdo je Miro Cerar…Odvetnik Matos je bil moj odvetnik od leta 2007. On je začel Janšo zastopat šele 2011, ampak je pač odvetnik, ki dela. Moram reči, da je imel odvetnik Matoz doslej osem primerov na Ustavnem sodišču in vseh teh osem primerov je bilo odločeno v korist njegovih strank.”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (4)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Težava ni Požar;težava je ;ko bo nekoEU sodišče zadvo sesulo;fabrka stala_odškodnine pa po kom?Levi politiki so v glavnem kradljivi bebci ;ki se jim j*************************************************** za narod:

  • comment-avatar
    odzunaj 7 let

    Težava je, da je narod kljub slabim izkušnjam in znanimi dejstvi o lažeh, nestrokovnosti in ropanju te vlade tiho !
    Zbudi se Slovenija, sicer te čaka še globlje suženjstvo !

  • comment-avatar
    Aton 7 let

    Magna dobrodošla, IBM marš ven. Tako čevlje sodi kopitar

  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    Bravo!
    Bravo, Požar in veliki Bravo, Matoz !

    Pogumno podirajta Kučanov peščeni mafijskokriminalni Rdeči Kombinat Slovenistan!

    Kučan ne more zdržati več dolgo, ne more več vleči vseh vajeti, preveč neplaniranih pizdarij prihaja na plan in spirala se veča!
    Kot je Hitlerjev Adolf v zadnji fazi nemške norišnice pošiljal v boj otroke s panzerfausti in podobno, tako udbokučanisti ustanavljajo jurišne oddelke različnih imen od CK KPYu/jajce v ilegali – protiustavno v vseh državah balkana in Slovenije in norijo z rdečekrvavimi zvezdami, da bi nekako skrili svinjarije, ki jih kuhajo že 26let-pa nezadržno butajo na plano! ODMRZNJENA PARTIJA je na planem in Pogreb boljševiške KP je s tem javno najavljen in v teku.

    Najbolj izpostavljeni pogrebci po brodolomu projekta Arbitraža:

    SocialDemokrati Slovenistana – TITONIC, ladja rdečih Zombijev
    Kučanov Milan- Crvena trava zaborava
    Borut Pahor-Piranski
    Karl Erjavec-Zalivski
    Nova Udba – gluhonemi kurec