(VIDEO) Kaj o Jankovićevi vrnitvi v državno politiko pravijo Zemljarič, Tekavčičeva, Türk, Šoltes in Škrabec? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj o Jankovićevi vrnitvi v državno politiko pravijo Zemljarič, Tekavčičeva, Türk, Šoltes in Škrabec?

(VIDEO) Kaj o Jankovićevi vrnitvi v državno politiko pravijo Zemljarič, Tekavčičeva, Türk, Šoltes in Škrabec?

Neverjetna koncentracija politične, gospodarske in kulturne elite, ki se je včeraj zbrala na občinskem prazniku Mestne občine Ljubljana na Ljubljanskem gradu, kjer so v dolgih vrstah pred slavnostnim šotorom čakali, da stisnejo roko ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, je bolj spominjala na politično zborovanje pred prihodnjimi parlamentarnimi volitvami. V zraku je bilo samo eno vprašanje, ali shod na Ljubljanskem gradu pomeni tudi napoved Jankovičeve političnega angažmaja na prihodnjih volitvah.


Janez Zemljarič, ki je poleg Tine Tomlje in Mirana Goslarja sedel tik za Jankovićem je na naše vprašanje, ali bo Jankovič kandidiral dejal na kratko: “Želim”. Na gradu je manjkal samo en človek, ki je v prejšnjih letih bil reden gost na gradu, to je nekdanji predsednik Milan Kučan. Sicer pa je prišel nekdanji predsednik Danilo Turk, ki je na izrecno vprašanje prav tako podprl Jankovićev angažma v politiki. Od nekdanjih očetov naroda je na grad prišel tudi Janez Stanovnik in seveda tudi aktualni predsednik Zveze združenih borcev Slovenije Tit Turnšek, ki ga je Janković kar dvakrat in sicer v slavnostnem govoru na Ljubljanskem gradu, kot tudi ob otvoritvi kipa nekdanjemu predsedniku osamosvojitvene sestave skupščine Francetu Bučarju, zaradi izgona iz hrama demokracije. Od nekdanjih politikov je bil prisoten tudi Janez Kocjančič, nekdanji predsednik prenoviteljev.

Od aktualne politične garniture je bil seveda osrednji gost predsednik parlamenta Milan Brglez in vodja poslancev Simona Kustec Lipicer ter evropski poslanec Igor Šoltes, ki je bil v odgovoru na vprašanje, ali bo Zoran Janković kandidiral, skrajno previden in dejal, da tega morebitnega angažmaja ne bi želel komentirati. Med gospodarsko elito je seveda osrednjo mesto pripadlo novemu častnemu občanu Ljubljane Jožetu Mermalu. Mermal je Jankovića podprl že leta 2011 in se kot eden od redkih gospodarstvenikov že takrat izpostavil. Janković se je Mermalu tokrat zahvalil z najbolj prestižno nagrado in sicer z nazivom častnega občana. Mermal je vidno ganjen povedal, da ne more verjeti, da se bo to zgodilo za časa njegovega življenja. Sicer pa Mermal velja za enega od stebrov Jankovičevega gospodarskega čudeža v Ljubljani in bi vsekakor postal eden od glavnih ljudi v Jankovićevi ekipi.

Seveda, ni manjkalo tudi ostalih menedžerjev, kot so Janez Škrabec, Dušan Šešok, Janez Pergar. Med pomembnimi gosti pa je bil tudi novi predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmić.

Med opaznimi gosti sta bila tudi Metka Tekavčič, dekanija Ekonomske fakultete in tudi Dušan Mramor, nekdanji minister za finance in tudi nesojeni minister Jankovičeve ekipe, če bi prevzel vlado po volitvah leta 2011. Tekavčieveva je na naše izrecno vprašanje o tehniki morebitnega političnega angažmaja dejala, da ima Janković pravzaprav še vedno stranko in po mnenju mnogih sogovornikov je bolj verjetno, da Jankovič na prihodnjih volitvah ne bo nastopil v kombinaciji, s katero od levih strank, ampak samostojno, če se bo seveda za tak angažma odločil.

Od kulturne elite so bili seveda Boris Kobal, ki je poleg Jankovića nastopil tudi na Ljubljanskem Rožniku 1. maja, pa tudi Svetlana Makarović, ki je nosila veliko rdečo zvezdo na prsih. Seveda so bili v središču pozornosti tudi Pero Lovšin in Pankrti, ki so bili tudi med nagrajenci, saj so dobili Plaketo glavnega mesta Ljubljana za 2017.

Med novinarji in povabljenci v neformalnih pogovorih ni bilo dileme, ali bo, ampak, kako bo vstopil v državno politiko. Bolj se je ugibalo o Jankovičevem zdravstvenem stanju, saj naj bi pred časom bil v bolnici. Čeprav je včeraj sijal od zadovoljstva in bil videti zdrav kot dren, pa je bil vendarle rahlo shujšan in bled, kar je sprožalo namigovanja, da naj bil imel Zoran Janković težave s srcem.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (5)
  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    PROCESIJA RDEČE KUČANSKE ZOMBI ELITE
    Elita Sodome & Gomore!
    Camorra rossa di stato Slovenistan !

    Vsi na kupu, pa nikjer nobene marice!
    Tudi nobene feministke in ženske civilne družbe ni videti, ki bi demonstrirala v podporo Farmacevtki iz Šiške.
    (Če bi Janša nategnil opico, bi ga razčetverili in sežgali na Kongresnem trgu.)

    Tudi Varuhovalke , kakor, človekovih pravic, ni videti. Lahko bi spisala hud zapisnik.Boj se Božje sodbe, baba!

    Niso postavili jumbo plakata Stožiške finančne luknje!
    Niso se spomnili Jankovićevih bankrotirano zapufanih zasebnih firm – gospodarski čudež!
    Niso se spomnili revežev, ki so za pest riža zidali Stožice
    Niso se spomnili samomorilsko ubitega podizvajalca.
    Niso se spomnili stavke neplačanih kamionarjev v Stožicah.

    Ničesar se Oni ne spomnijo!
    SAMO RINEJO, RDEČI BULDOŽERJI SATANSKI!
    ————————————————————————————–
    So kdaj pomislili kaj bo, ko bo izbruhnila Božji srd in jeza?

  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Hribouc pravi.. . . . .vsi na kupu, pa nikjer nobene marice.
    Jaz pa dodajam. . . . . . . v Delu pa tudi nobene slikice !!! Samo Janšev nabiralnik. . . . .

    No vsaj našega zmagovitega kolesarja so dali na prvo stran !Torej, državljani, oz. ne državljani ( teh je veliko zanj ), Slovenci-nke?? Sedaj je jasno, da se tovariš pripravlja. . . . . .
    Bljak !!

  • comment-avatar
    Rado K 7 let

    Jankovič je kriv!

    Razsul je uspešno vlado Alenke Bratušek, s čimer je omogočil
    vladavino nesposobnega Cmerarja. Slovenijo je pahnil za pet let v preteklost! Ne glede na to, da mu priznavam reference se mi zdi, da je ta zadeva neoprostljiva!
    Sem proti!

  • comment-avatar
    xtc 7 let

    lEVAKI BODO PODPRLI jANKOVIČA DEFINITIVNO;VENDAR OPA JE NJEGOV USPEH ZUNAJ ljubljane vse bolj omejen:Definitivno pa ga lahko uniči spor zEK: