Razprava zoper Walterja Wolfa, ker je Zvonka Hrastarja imenoval za udbovca, na sodišču preložena – TOPNEWS.si

Razprava zoper Walterja Wolfa, ker je Zvonka Hrastarja imenoval za udbovca, na sodišču preložena

Razprava zoper Walterja Wolfa, ker je Zvonka Hrastarja imenoval za udbovca, na sodišču preložena

Walter Wolf, za katerim je slovensko sodišče leta 2016 razpisalo mednarodno tiralico in je bil spektakularno aretiran v Kanadi, je tokrat prišel v Slovenijo na sodišče prostovoljno, vendar je razprava na sodišču v Ljubljani odpadla in je prestavljena na september.

Wolf se je tokrat na sodišču znašel kot obdolženec, ker je bivšega agenta Sove Zvonka Hrastarja, sicer soproga Branke Zobec Hrastar, nekdanje tožilke v aferi Patria, obtožil, da je udbovec.

Naj spomnimo, Zvonko Hrastar, mož nekdanje tožilke Branke Zobec Hrastar, ki je Janeza Janšo obtožila v aferi Patrija, je kot nekdanji kriminalist leta 1988 aretiral Janeza Janšo. Pred kratkim naj bi Hrastar izgubil sodno bitko z državo, zaradi izgube službe v Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji.

Janez Janša je Zobec Hrastarjevo obtožil ponareditve ključnega dokaza proti njemu. Ker je Zobec Hrastarjeva, žena Zvoneta Hrastarja, ki je leta 1988 sodeloval pri aretaciji Janše v zadevi JBTZ, so zlasti v SDS-u vlekli primerjave med sojenjem Janši v času komunističnega režima in sojenjem v zadevi Patria.

Walter Wolf pa je Hrastarja označil, kar za udbovca, za kar si je prislužil kazensko ovadbo in se znašel na sodišču. Wolfa je razjezilo, ker je nekdanja tožilka Zobec Hrastarjeva najprej vložila obtožni predlog proti Karlu Erjavcu in nato proti Albinu Gutman, avgusta 2010 tudi proti Wolfu, Zagožnu, Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in Janši, ki ga je Zobec Hrastarjeva najprej obtožila poskusa sprejemanja podkupnine, ki je bila nato prekvalificirano v sprejemanje podkupnine za nezakonito posredovanje “neugotovljenega dne, na neugotovljenem mestu in na neugotovljen način”.

Med glavnimi dokazi, do katerih so se dokopali kriminalisti, naj bi bil načrt, ki ga je policija našla v Črnkovičevem računalniku. V njem naj bi bilo zapisano, kako med njega, Zagožna, Krkoviča in stranko (Zobec Hrastarjeva to razlaga kot stranko SDS); Črnkovič trdi, da beseda stranka ne pomeni politično stranko) razdeliti denar, ki bi ga Patria nakazovala Rotisu.

V razdelilniku naj bi bilo med drugim zapisano, da bodo 8,1 milijona provizij v poslu razdelili med lastne stroške, petodstotni dobiček ter manjše deleže, od katerih bo enega dobila tudi stranka SDS.

Zanimivo je, da je Zvonko Hrastar sicer zanikal svojo vpletenost v proces proti Janezu Janši v času afere JBTZ, v času nastopa prve Janševe vlade pa poskušal normalizirati svoje odnose s prvakom stranke SDS, saj je nekdanjemu premierju med drugim napisal tudi osebno pismo, v katerem ga je opozarjal na številne kršitve v Sovi. Hrastarja naj bi iz Sove odpustili zaradi tega, ker naj ne bi več dni zapored iz nepojasnjenih okoliščin, prihajal v službo.

wolf

Hrastarjeva žena Branka Zobec Hrastar pa je kot smo zapisali spisala obtožni predlog zoper Janeza Janšo v aferi Patrija, Zvonko Hrastar je v medijih takrat zanikal, da bi o obtožnicah v zadevi Patria karkoli vedel. Medijem je tedaj zatrdil, da se z ženo ne pogovarja o službenih zadevah. V letu 2010 je tudi napovedal tožbo zoper Janšo, če se mu ta ne opraviči.

Zoper Walterja Wolfa pa je Zvonko Hrastar dejansko sprožil tožbo. ker ga je slednji imenoval udbovec. Naslednja razprava naj bi bila v jeseni, ko naj bi se na sodišču srečala Zvonko Hrastar in Walter Wolf.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Zato, ker se v naši državi prav nič iz zgodovine ne razčisti, se bomo še dolgo zmerjali z udbovci, fašisti, nazadnjaki, komunisti. . . .

  • comment-avatar
    odzunaj 7 let

    In ne samo zmerjali, taki “udbovski” procesi še vedno tečejo. Najodmevnejši ta trenutek je Sojenje dr Milku Noviču za umor dr Jamnika na osnovi ” rekla baba….”, namesto Razkrivanje umora dr Jamnika na osnovi pridobljenih materialnih dokazov – računalnikov in telefonov umorjenega Jamnika,posnetkov nadzornih video kamer, pričanja 50 zaslišanih prič, vloma v Jamnikovo stanovanje na dan pogreba,…..

    Pa sojenje Ornigu,……

  • comment-avatar
    milanček 7 let

    dober udbovc oz komunist je samo 2m pod rušo