Vatikan: Trump naj ponovno oceni stališče glede klimatskih sprememb in migracijske politike – TOPNEWS.si

Vatikan: Trump naj ponovno oceni stališče glede klimatskih sprememb in migracijske politike

Vatikan: Trump naj ponovno oceni stališče glede klimatskih sprememb in migracijske politike

Iz Vatikana so od predsednika ZDA Donalda Trumpa zahtevali, da ponovno oceni stališče glede klimatskih sprememb in migracijske politike.

Vatikan trdi, da Združene države Amerike tvegajo, da Kitajska prevzame vodilno vlogo pri “varovanju” življenjskega prostora.

Kardinal Peter Kodwo Appiah Turkson je izjavil, da Trumpova uredba o ukinitvi predpisov bivšega predsednika Baracka Obame o klimatskih spremembah in trenutna migracijska politika ZDA, predstavljata velik izziv za Vatikan.

Naj spomnimo, da je ameriški predsednik Donald Trump podpisal izvršno uredbo, s katero je ukinil niz predpisov glede boja proti klimatskim spremembam, iz časa bivšega predsednika Baracka Obame. Trumpova administracija meni, da predpisi glede boja proti klimatskim spremembah iz časa Obame omejujejo pri delu rudarje in delavce, ki se ukvarjajo s črpanjem nafte.

Predsednik Trump je podpisal izvršno uredbo v prizadevanju za povečanje domače proizvodnje energentov in spodbudo pri odpiranju novih delovnih mest.

Aktivisti za zaščito življenjskega okolja ocenjujejo, da je Trumpova nova uredba nevarna in so že vložili tožbo proti State Departmentu.

Na udaru Trumpove direktive je bil predvsem Načrt za čistejšo energijo bivšega predsednika Obame, ki od zveznih držav zahteva zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida iz energetskih obratov, da bi ZDA lahko izpolnile obveze iz globalnega klimatskega sporazuma, ki ga je doseglo skoraj 200 držav v Parizu, decembra 2015.

Trumpov ukaz prav tako ukinja prepoved zakupa s premogom bogatega državnega zemljišča in spreminja predpise o omejevanju emisije metana, ki se sprošča pri proizvodnji nafte in plina.

Trump je dolgo najavljal svojo potezo in pri tem trdil, da bo ukinitev dozdajšnjih predpisov povzročila nov zagon v proizvodnji nafte, plina in premoga in bo pripomogla k odpiranju na tisoče delovnih mest, brez kakršnekoli škode za zrak in kvaliteto vode v ZDA.

Glede nove migracijske politike je Donald Trump je 6. marca letos podpisal novo prepoved vstopa državljanom šestih pretežno muslimanskih držav v ZDA. Predhodna prepoved iz meseca januarja je povzročila kaos na letališčih in izzvala množične proteste, preden je sodnik v Washingtonu februarja zaustavil njeno izvajanje.

Tokrat je zvezni sodnik iz Havajev za nedoločen čas podaljšal veljavnost sodne odredbe, na podlagi katere je blokirana nova prepoved vstopa v ZDA za državljane šestih pretežno muslimanskih držav. Zvezni sodnik Derrick Watson je izvedel modifikacijo predhodne začasne omejevalne odločbe v preliminarno sodno odredbo, po tožbi, ki jo je vložila država Havaji, ki nasprotuje Trumpovi direktivi o prepovedi vstopa in jo ocenjuje kot neustavno versko diskriminacijo..

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Solo 7 let

    Umiva in poljublja noge islamskim vojščakom, zagovarja in opravičuje islam, podpira islamizacijo Evrope, poljublja roke Rothschildom in židovskim rabinom,…Ta papež je gnusni izdajalec, globalistična marioneta židokomunističnih NWO zločincev, ki želijo uničiti zahodno civilizacijo in belo raso, tako da načrtno uvažajo milijone primitivnih opic iz tretjega sveta v Evropo, ZDA in Avstralijo.
    RKC in krščanstvo sta del problema, ker sta Evropejce v 2000 letih iz nekoč pogumnih in možatih poganskih bojevnikov preobrazila v pohlevne, ponižne in poženščene pasivne ovce, ki morajo v skladu z Jezusovimi (židovskimi) nauki ljubiti svoje sovražnike in jim nastaviti še drugo lice, ko jih udarijo po enem…
    Mazohistična, avtodestruktivna in mučeniška religija, zaradi katere se opranoglavi Evropejci sploh ne branijo pred sovražno vojsko islamsko-črnskih barbarov, teroristov, morilcev in posiljevalcev – tako kot se niso prav dosti branili niti pred komunističnim genocidom. Krščanstvo je (od židov podtaknjena) programirana samoukinitev zahodne civilizacije in belega človeka.

  • comment-avatar
    Jožef 7 let

    Papežu je nujno potrebno sporočiti, da je pastir kristjanov in ne muslimanov, ateistov , komunistov in ostalih *istov. Zdi se mi, da ta papež izvaja projekt NVO in je najbrž podtaknjenec iluminatov, ali prostozidarjev, kajti na pastirsem delu kristjanov še ni naredil nič opaznega – zaščitnega. Menim, da ni Jezusov namestnik na zemlji. Kardinali, ki so ga ozvolili so samo ljudje, ljudje smo pa zmotljivi.