Hrvaška evroposlanka obtožuje: Jean Claude Juncker pije preveč slovenskega terana! – TOPNEWS.si

Hrvaška evroposlanka obtožuje: Jean Claude Juncker pije preveč slovenskega terana!

Hrvaška evroposlanka obtožuje: Jean Claude Juncker pije preveč slovenskega terana!

Hrvaška desničarka Ruža Tomašić, predsednica Hrvaške konzervativne stranke in evropska poslanka je obtožila predsednika Evropske komisije Jeana Clauda Junckerja, da “navija” za Slovenijo v arbitraži s Hrvaško in da je pijanec. Po njenem Evropska komisija ni pristojna za reševanje bilateralnih vprašanj.

Tomašićeva, po stroki policistka in nekdaj varnostnica predsednika Franje Tuđmana, se je odzvala na Junckerjevo izjavo, da mora Hrvaška ostati v arbitraži s Slovenijo in podala oceno v pismu, da gre pri Junckerju za “preveč `terana`- slovenskega vina”.

Tomašićeva trdi, da je “javna skrivnost, da predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker prihaja na seje Komisije pijan”.

Hrvaška ocenjuje, da je arbitraža o morski meji s Slovenijo kompromitirana in ne želi njenega nadaljevanja, medtem ko Slovenija in Evropska komisija ocenjujeta, da je potrebno arbitražni postopek nadaljevati in zaključiti.

“Vprašala sem Junckerja od kod mu pravica, da vztraja, da mora Hrvaška ostati v arbitraži in da se mora postopek arbitraže nadaljevati”, navaja Tomašićeva, ki ocenjuje, da Evropska komisija ni pristojna za reševanje bilateralnih vprašanj.

“Menim, da je beseda o malo več “terana”, je dejala Tomašićeva, njeno oceno pa prenašajo tako hrvaški, kot tudi mediji v regiji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    Peter 7 let

    Hrvaškega pač ne more, ker ga ni. Terana, no.

  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Žal je Hrvatica povedala nekaj pomembnih bolečih resnic;ki so pač reanost:
    Ne glede kakršni Hrvati so zalastne interese znajo dobro skrbeti med tem ;ko Slovenci bolj slabo;razlogi pa jasni:

  • comment-avatar
    airways 7 let

    Hrvat je tat, ker tisto kar se rima ziher štima!