Jurša o reševanju Cimosa – TOPNEWS.si

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    APMMB 7 let

    Ko se poslancec Jurša loti sanacije Cimosa, kažena to,da je Slovenija popolnoma propadla.
    V časih zrelega samoupravljanja bi lahko Jurša bil vodja kakšne kmetijske zadruge in se ukvarjal s krompirjem,ali jabolkami,danes pa lahko razptravlja o sanaciji Cimosa. To kaže, kako hitro Slovenija propada.
    Popolnma nesposobni in nekompetentni ljudje imajo občutek, da vse vedo in vse znajo in se celo aktivno vmešavajo v vodenje države. Ni čudno potem dejstvo,da je Slovenija v krizi in če se bo stanje nadaljevalo, bo popolnoma propadla, tako kot je propadel Cimos.
    Cimos izdeluje dele za avtomobilsko industrijo. Ta proizvodnja je specifična tako po izdelavi izdelkov, kot po pogodbenih odnosih.Izdelki so točno ciljani in narejeni za enega samega kupca. Za razmeroma majhen del, ki ga proizvede Cimos, stoji in pade proizvodnja cele serije avtomobilov. Del, ki v avtomobilu stane morda nekaj €, lahko zavre proizvdnjo avtomobilov in povzroči milijardno škodo.Naročnik je zato zelo, zelo oprezen. Ne samo da pazi na ceno in kvaliteto, pazi tudi na zanesljivost dobavitelja.
    To, kar danes vemo o Cimosu,ta ni več zanesljiv in kupci so se mu odpovedali.Prepričan sem, da noben kupce več ne more tvegati dobave izdelkov iz Cimosa za svojo proizvdnjo, ki ga lahko vask hip pahne v milijonske izgube. Vzamimo,da Cimos ni več sposoben dobaviti avtomobilskih delov in zastoji seria nekaj 100.000 avtomobilov, ki jih ni mogoče dokončati. V takšnem primeru lastniki avtomobilske industrije naženejo upravo, ne le referenta, ki je zadolžen za dobavo potrebnega dela.
    Kot je znano imajo vsi kupci več dobaviteljev enega in istega dela, tako,da do takšnega izpada skorajda ne more priti. Je pa popolnoma jasno,da z nezanesljivimi dbavitelji poslov več ne sklepajo in čakajo,da se pogodba izteče. Če dobava deluje do izteka pogodbe, se dobavitelj izogne težkim tožbam, sicer pa ga čakajo še tožbe in blazno velike odškodnine.
    Kako je to v Cimosu danes, nam sicer o tem nihče nič ne poroča, prav gotovo pa je Cimos danes v položaju,ko se mu pogodbe iztekajo, novih naročil pa ni, kar zanesljivo vodi v srećaj.
    Jasno je,da mešetarji, ki upravljajo s Cimosom, željijo izveči še zadnje bonitete, se pravi,da želijo odpirati šampanjec, če ravno Titanic tone.
    Italijanski sklad, ki namerava , ali je nameraval kupiti Cimos, je hotel to storiti le zato, da se dokoplje do starega železa, za povrh pa dobi skoraj zaston še nepremičnine,ki bi jih takoj po stečaju prodal.
    To je žalosna rsnica, ki bo prej ali slej prišla na dan pa naj ima zadružnik Jurša še tako zrel pogled na sanacijo Cimosa.