Tesne vezi Trumpa in Putina: Ameriški senat bo zaslišal britanskega “špijona” – TOPNEWS.si

Tesne vezi Trumpa in Putina: Ameriški senat bo zaslišal britanskega “špijona”

Tesne vezi Trumpa in Putina: Ameriški senat bo zaslišal britanskega “špijona”

Zaradi nejasnih delov poročila britanskega agenta MI6 Christopherja Steela, ki ga je Trump označil za lažnega in po objavi katerega je neznano kam izginil agent Steele. Slednji je pustil le sporočilo, da se mora skrivati pred Putinovimi agenti.

Ameriški senat zahteva, da nekdanji agent britanske tajne službe MI6 Christopher Steele priča pred njihovo komisijo glede povezav, ki naj bi jih imela ruski predsednika Vladimir Putina in ameriški predsednik Donald Trump.

Christopher Steele, ki naj bi napisal sporni dosje s trditvijo, da Putin z erotičnimi posnetki izsiljuje Trumpa in da ga je tako spremenil v “svojo marioneto“, lahko edini priča o tem, ali ima za svoje trditve kakšne dokaze. Steelovo poročilo je izročil FBI-ju republikanski senator John McCain, jezni Trumpov nasprotnik.

Zaradi neprepričljivih delov omenjenega poročila je Trump ocenil celotno poročilo kot lažno, takoj za tem pa je Christopher Steele izginil neznano kam in pustil le sporočilo, da se mora skrivati pred Putinovimi agenti.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)