Peticija “proti izsiljevanju Pro plusa (POP TV in A KANAL)” – TOPNEWS.si

Peticija “proti izsiljevanju Pro plusa (POP TV in A KANAL)”

Peticija “proti izsiljevanju Pro plusa (POP TV in A KANAL)”

Na Facebooku je skupina državljanov začela s podpisovanjem peticije: “Proti izsiljevanju Pro Plusa (Pop TV in A Kanala). Pobudnik je Boštjan S., ki državljane poziva naj podpišejo peticijo, da se uprejo “izsiljevanju TV hiše Pro Plus in vseh internetnih ponudnikov, ki želijo iz našega žepa črpati še dodatni denar”.

“Pro Plus in internetni ponudniki se požvižgajo na željo nas uporabnikov, da bi za programe TV hiše Pro Plus oblikovali svoj paket, vanj vključili POP TV, A Kanal, VOYO itd. in nam uporabnikom dali možnost odločanja, ali se naročimo na ta paket ali ne. Tako nas bodo s 1 marcem (Simobil – AMIS) postavili pred dejstvo in nam pod krinko “preureditev programske sheme ” podražili pakete za 3 evre. Zato predlaga, da v veliki večini odpovejo pakete, ki vsebujejo televizijo in poiščemo ponudnika, ki vam bo paket, ki ga imate sedaj, ponudil po isti ceni kot jo plačujete sedaj ali pa si omislijo samo internetno povezavo brez TV.

peticija proti pro plus

Peticijo je podpisalo že več sto državljanov. Podražitev svojih paketov zaradi plačevanja programov Pro Plusu sta namreč včeraj napovedala dva internetna ponudnika in sicer Simobil (Amis) in T2. Povprečno bodo paketi dražji za 3 evre, toliko pa morajo kabelski operaterji v prvem letu plačati Pro Plusu. V T2 pojasnjujejo, da “spremembe pogojev na trgu distribucije TV programov v Sloveniji so tudi v T-2 povzročile prilagoditve cen TV vsebin. S 1. marcem 2017 tako spreminjamo paketno ponudbo in prilagajamo cene TV shem. Peticijo lahko najdete na naslovu https://www.pravapeticija.com/proti_izsiljevanju_pro_plusa__pop_tv_in_a_kanal

Stroški programskih pravic so se v letu 2016 povečali do te mere, da v T-2 ne moremo prevzeti celotnega bremena stroškov nase, zato se prilagoditve odražajo tudi v cenah za končnega potrošnika.”

Telemach in Telekom za zdaj svojih paketov ne podražujeta.

Vladimir Vodušek

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
  • comment-avatar
    odzunaj 7 let

    Zakaj peticija na tej strani ni aktivirana za podpis ?

  • comment-avatar
    Ogledalo 7 let

    Ne vem zakaj bi moral vsi plačevat POPTV in A-Kanal, če pa nočejo biti javna TV
    Od kar je Nova24TV, ni bilo več objavljeno koliko je gledanost TV.
    Seveda bi se oglaševalci bolj množično reklamiral na Nova24TV in na POP-u znižal ceno oglaševanja

    A je kje objavljeno koliko bo podražil Telekom(Siol), Simobil(Amis), Telemach. Le t-2 se je izpostavil z objavo spremembe cen, drugi lahko pa kar skrivajo, ker so na “Pravi” strani

    T-2 bo še vedno precej ugodnejši od ostalih, saj bodo ostali tudi podražil samo bolj zavito bo napisano.