Hrvati v paniki: Melanija nam bo odvzela teritorij! – TOPNEWS.si

Hrvati v paniki: Melanija nam bo odvzela teritorij!

Hrvati v paniki: Melanija nam bo odvzela teritorij!

Srbski spletni portal Kurir.rs je objavil članek z naslovom “Hrvati u panici: Melania će nam oduzeti zemlju” in se razpisal o strahovih Zagreba, ki se boji, da bo Donald Trump pod vplivom soproge Melanije podprl njihove zahodne sosede v sporu glede Piranskega zaliva.

Zmaga Donalda Trumpa na predsedniških volitvah v ZDA je vnesla zaskrbljenost med hrvaške politike, ki naj bi bili v pravi paniki, saj se bojijo, da bo lider najmočnejše države sveta zaradi soproge Melanije podprl Slovenijo v številnih sporih z uradnim Zagrebom.

V tekstu z naslovom „Slučaj Melanije Tramp“ se zagrebški Globus sprašuje, “ali bo nova prva dama Amerike postala glavni slovenski zaveznik v sporih s Hrvaško“.

Več kot četrt stoletja od razpada SFRJ se Slovenija in Hrvaška nista uspeli dogovoriti o meji na morju. Slovenija želi cel Piranski zaliv, da bi tako imela izhod na odprto morje, medtem ko bi Hrvaška povlekla mejo po sredini zaliva.

Mednarodno arbitražno sodišče še ni sprejelo dokončne odločite, slovenski šef diplomacije Karl Erjavec pa je nedavno tega zagrozil, da bo Ljubljana sabotirala prihajajočo hrvaško turistično sezono, v kolikor ne bo Zagreb sprejel odločitve arbitraže. Obe državi sta pred dvema letoma komaj uspele rešiti problem izplačila varčevalcev Ljubljanske banke, trenutno pa sta tudi v sporu zaradi pravice do uporabe imena „teran“, za vino s področja Krasa in Istre.

Posamezni slovenski politiki so Trumpovo tretjo soprogo, sicer rojeno kot Melanija Knavs v Sevnici, razglasili kot “najboljši slovenski izvozni proizvod in najboljši slovenski brend na svetu“.

Melaniji bi morali postaviti spomenik v Sloveniji. V boju s številnimi ženskami, ki so se želele dokopati do Donalda Trumpa in se z njim poročiti, je zmagala Melania. To dovolj govori o njeni sposobnosti, je dejal profesor doktor Bogomil Ferfila s Fakultete za družbene vede v Ljubljani.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    milanček 7 let

    Hrčki, pa ne samo Piranski zaliv, celo Istro! Pokajte!

  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    Hrvatarji-vse se vrača, vse se plača!
    Pokradli ste veliko.Pokradli različnim narodom.
    Vse bo šlo lepo nazaj.
    Z Melanijo ali brez nje.
    Enkrat.Zagotovo.
    Nema tata do Hrvata , je jako star slovenski rek. Drži kot Mekol!